Placi ceramice ACTIVE

ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic – sunt placi ceramice pe suprafata carora se aplica dioxid de titan sub forma de particule micrometrice la temperaturi inalte. Dioxidul de titan odata fixat pe suprafata placii ceramice nu se consuma si nu isi pierde proprietatile in timp.
Efectul antibacterian
Dioxidul de titan are propritati fotocatalitice. Fenomenul de fotocataliza care apare la suprafata placii ceramice este activat de lumina naturala si cea artificiala. Oxigenul activ din aer se leaga de invelisul proteic al bacteriilor si al virusurilor producand oxidarea (arderea) acestora. Eficienta distrugerii bacteriilor este de 100%. Conform standardului ISO 27447 sunt distruse bacterii deosebit de periculoase pentru sănătatea umană: Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae. Escherichia coli este o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare cu vărsături, diaree, crampe abdominale și chiar hemoragie intestinală. Poate, de asemenea, cauza meningita, peritonita, septicemie si pneumonie si este adesea vinovatul în infecții ale tractului urinar. Staphylococus aureus cauzeaza infectii ale pielii, sistemului respirator, aparatului urinar și sistemului nervos central. Klebsiella pneumoniae poate provoca pneumonia bacteriană precum si infectii ale tractului urinar și frecvent trăiește și se multiplică în spitale și clinici. Fotocataliza de fapt nu ucide celulele bacteriene, dar le descompune prin deteriorarea iremediabila a pereților celulari, astfel încât acestea mor.

Efectul de curatare a aerului de noxe
Este o alta caracteristica a placilor fotocatalitice cu o foarte buna aplicabilitate in cadrul programelor de cladiri verzi. Datorita proprietatilor fotocatalitice, crescand viteza de oxidare la suprafata fatadelor placate cu gresie portelanata tratata cu dioxid de titan, noxele din aer prin procesul de oxido-reducere sunt descompuse in substante care nu sunt nocive. Este un proces foarte asemenator cu cel al fotosintezei. Astfel monoxidul de carbon este transformat in dioxid de carbon. La fel si formaldehida este redusa in dioxid de carbon si apa. Un alt exemplu este descompunerea poluantilor: oxizii de azot (NOx), pulberile în suspensie (PM10) și compușii organici volatili (COV) in compusi inofensivi: nitrati, sulfati si carbonati. Rezultatul este o îmbunătățire a mediului și a calitatii aerului pe care îl respirăm, oferind beneficii clare pentru sănătatea umană. Eficienta unei fatade placata cu 100 mp de placi ceramice ACTIVE de a curata aerul de noxe este egala cu cea a 30 de arbori sau arbusti care au o cantitate de 22 mp de frunze.

Efectul de „autocuratare”
O alta proprietate a dioxidului de titan este hidrofilia. Moleculele de apa din aer adera la suprafata de dioxid de titan, aplicat pe placa ceramica, atat de puternic incat intra sub straturile de murdarie astfel incat curatirea acestor suprafete devine extrem de usoara, reducand consumul de detergent la jumatate. In ceea ce priveste fatadele si peretii exteriori ai cladirilor, nu necesita intretineri ulterioare, placile ceramice expuse ploilor se autocurata.

ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic – sunt singurele placi ceramice antibacteriene din lume certificate ISO 10678, ISO 27448-1, ISO 27447 si sunt produse de IRIS CERAMICA GROUP.

Video: ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic

Brosura: ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic

Gresie antibacteriana-ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic

Facebook     YouTube